ONZE WERKWIJZE

Wij stellen onze deuren open voor zowel kinderen, jongeren en hun ouders. Daarnaast gaan we ook aan de slag met gezinnen en jonge koppels. Voel je dat er iets niet goed zit maar weet je niet precies wat? Bij Paraat vinden we het belangrijk om jullie zoektocht een plaats te geven en samen aan de slag te gaan.

We hopen in de eerste plaats een laagdrempelige psychologenpraktijk te zijn. Waarbij wij wensen dat jongeren en hun ouders het gevoel hebben dat ze bij ons terecht kunnen met hun vragen en hun zorgen. Verder willen wij een hulpverleningstraject uitbouwen waar we voor de cliënt kunnen verschijnen als een vertrouwensfiguur waardoor hij het hoofd weer boven water kan houden. Het vertrouwen tussen cliënt-therapeut-ouder vinden wij dan ook ontzettend belangrijk. Het is al een hele opgave om een therapeut te vinden die bij je past, vertrouwen is dan ook een cruciale basis. Daarom moeten er steeds goede afspraken worden gemaakt tussen jongeren, ouders en therapeut.Verbinding is voor ons een zeer belangrijk begrip. Wij willen verbinding maken tussen het kind, de ouder en de therapeut. Tussen de jongeren en hun manier van denken. Hen ondersteunen in het opnieuw grip krijgen op hun leven, hun gevoel van autonomie, keuze en voorkeur. Tussen de jongere en zijn gezin en zijn ruimere context. En zelfs tussen verschillende gezinnen onderling willen we verbinden. Op onze ateliers kunnen mensen zich ontspannen, bijleren en met anderen in gesprek gaan. Even herinnerd worden: 'Je bent niet alleen. En je bent niet de enige.'


Ook wensen we ons verbindend op te stellen naar de gezondheidszorg in onze buurt.  Door goed contact te houden met artsen en voorzieningen willen we een antwoord bieden aan de complexe organisatie van de geestelijke gezondheidszorg en de zeer lange wachtlijsten.

We zijn een jong team vol energie en enthousiasme met goesting om aan de slag te gaan. We willen uit onze comfortzone treden door van de traditionele zetelopstelling nu en dan het bos en de weiden in te trekken en aan de slag gaan met allerhande materiaal.


Maak hieronder kennis met Brecht, Nathalie, Saar, Leonie en Annelien.


BRECHT MONTEYNE – KLINISCH PSYCHOLOOG  
(921129444 | ond: 0758907412)

Ik ben Brecht en sinds 2021 aan de slag als psycholoog. Ik werk vooral met jongeren vanaf 12 jaar tot 30 jaar. Naast het begeleiden van jongeren ga ik ook aan de slag met gezinnen en jonge koppels. Ik vind het belangrijk om samen op zoek te gaan naar hoe therapie voor jou kan werken. Hiervoor trek ik graag naar buiten, naar de dieren of ga ik aan de slag met een creatieve insteek (muziek of theater). Op die manier trachten we de drempel om in gesprek te gaan te verlagen. In therapie gaan kan zeer intens zijn, samen met jou ga ik op zoek op welke manier dit dragelijk kan verlopen.

Mijn visie, opleiding en ervaring
brecht@praktijkparaat.com


ANNELIEN VAN BUYTEN  – KLINISCH PSYCHOLOOG  
( 942119609 | ond: 0701720170 )

Ik ben Annelien en ben gepassioneerd door de verbinding tussen mens, dier en natuur en wat deze verbinding teweeg kan brengen bij mezelf als persoon en bij anderen. In mijn werking staat het gesprek vaak op de voorgrond, maar ik ben vooral een grote voorstander om regelmatig naar buiten te trekken en ons te kunnen onderdompelen in de omliggende natuur. We stemmen uiteraard samen af wat voor elk individu goed aanvoelt en bekijken van hieruit welk pad we verder zullen bewandelen.Mijn visie, opleiding en ervaring
annelien@praktijkparaat.com


LEONIE PANEN – KLINISCH PSYCHOLOOG  
( 992134943  | ond: 0804208588 )

Hoi. Ik ben Leonie. Als klinisch psycholoog heb ik een passie voor het werken met kinderen,  jongeren en hun context. In de eerste plaats wil ik vooral een plek bieden waar we elkaar kunnen  ontmoeten en waar je jezelf kan en mag zijn. Elk verhaal verdient een luisterend oor, erkenning en indien nodig expertise. Samen bekijken we wat jou kan helpen.

Mijn visie, opleiding en ervaring
leonie@praktijkparaat.com


SAAR DE HAES – KLINISCH PSYCHOLOOG  
( ond: 0780425772)

Hey, ik ben Saar en heb een passie voor mensen en creativiteit. Als beeldend therapeut zet ik creatieve methodieken in om mensen te helpen groeien en zichzelf te laten zien.  Experimenterend leren staat bij mij centraal en samen ontdekken we wat bij jou past! 

Mijn visie, opleiding en ervaring
saar
@praktijkparaat.com

Psychologenpraktijk voor
kinderen en jongeren
0472/69.38.41
Oostendestraat 51, 8820 Torhout