BRECHT MONTEYNE – KLINISCH PSYCHOLOOG   (921129444 | ond: 0758907412)

 

Mijn hele leven ben ik gebeten door het werken met mensen. Van kinds af aan koos ik om het leven op een creatieve manier te benaderen. Ik ging naar de circusschool en volgde kunstonderwijs. Nadien studeerde ik orthopedagogie aan de Hogeschool Gent. Ik kreeg steeds meer interesse in opvoeding. Daarom heb ik me verdiept in het functioneren van jongeren.

In 2020 behaalde ik mijn master als klinisch psycholoog aan de Universiteit Gent. In hetzelfde jaar ging ik van start met de therapeutische opleiding experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder en jeugdpsychotherapie. Ik deed mijn stages in kinder- en jeugdpsychiatrie en in een voorziening voor integrale jeugdhulp. Momenteel ben ik nog steeds aan de slag in deze voorziening.

In therapie wil ik steeds een ontmoeting laten plaatsvinden. Een ontmoeting tussen therapeut en jongere. Mensen kunnen het gevoel hebben dat ze vastzitten en geen kant meer op kunnen. Die mensen wil ik graag opnieuw wat ruimte bieden om te zoeken naar wat zij nodig hebben om weer verder te kunnen. Naar de gepaste ondersteuning van hun leven met hun bagage.

Ik vind het boeiend om op zoek te gaan naar wat het best bij een persoon past opdat hij het gevoel van herstel zou ervaren. Persoonlijk doe ik dat het allerliefste door creatief te zijn en en nu en dan ook de deur uit te trekken. Zo werk ik graag met psychodrama, muziek & beeldende therapie,  lopen en wandelen. Het gesprek staat steeds op de voorgrond. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het creatieve luik de relatie tussen cliënt en therapeut een extra dimensie kan bieden.

brecht@praktijkparaat.comNATHALIE SLOCK – KLINISCH PSYCHOLOOG   (972129478 | ond: 0760534240)Van jongs af aan had ik de droom om te werken met en voor mensen. Tijdens mijn jaren in de scouts (eerst als lid, later als leider) ervoer ik steeds plezier in het omgaan met kinderen. Dit wakkerde mijn fascinatie voor het werken met kinderen en jongeren verder aan en toen wist ik: ‘Ja, dit wil ik voor de rest van mijn leven doen.’

Ik studeerde in 2020 af als master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Na een stage-ervaring op de kinder- en jongerendienst van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg, kon ik daar verder aan de slag als klinisch psychologe. Tijdens deze periode werd het mij duidelijk hoe boeiend en uitdagend ik het vind om aan de slag te gaan met kinderen en hun context. Ik wens dan ook samen met kinderen en hun ouders vanuit een open en nieuwsgierige houding op zoek te gaan naar wat hen kan ondersteunen in hun specifieke situatie.


nathalie@praktijkparaat.com

Psychologenpraktijk voor
kinderen en jongeren
0472/69.38.41
Oostendestraat 51, 8820 Torhout